Τον Ιούνιο αναμένεται να «τρέξουν» τα έργα του μετρό, κατά δήλωση του Σ. Σιμόπουλου

May 17th, 2013

Express.gr, 17.05.2013

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ότι από τον επόμενο μήνα ανοίγει μια νέα σελίδα για το πολύπαθο έργο του μετρό Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος (φωτό), μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο του Ελληνορωσικού Forum που πραγματοποιείται στην πόλη. «Από τον Ιούνιο οι Θεσσαλονικείς θα αισθανθούν μια αντιστροφή της πορείας των εργασιών, θα καταλάβουν ότι ξαναπαίρνει μπρος το έργο του μετρό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σιμόπουλος.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε ο γ.γ. Δημοσίων Έργων, το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει τρία πολύ σημαντικά βήματα: Λύθηκε το πρόβλημα ρευστότητας του αναδόχου. Έχουν παραδοθεί όλοι οι σταθμοί στην κοινοπραξία για να ξεκινήσει τις εργασίες. Έχει κατατεθεί στη Βουλή και ψηφίζεται από μέρα σε μέρα η διάταξη που επιτρέπει εταιρίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, εν προκειμένω την Αττικό Μετρό, να προσφεύγουν στη Διαιτησία. «Αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς ανοίγει ένας δρόμος για να λυθούν όλες οι διαφορές που υπάρχουν μεταξύ της Αττικό Μετρό και του αναδόχου, ο οποίος πλέον μπορεί να είναι βέβαιος ότι για τα όποια ζητήματα εγείρει θα αποφανθεί μια ανεξάρτητη αρχή», υπογράμμισε ο κ. Σιμόπουλος.

Παράλληλα, ο γ.γ. Δημοσίων Έργων εξέφρασε την πεποίθησή του ότι δεν θα υπάρξει σοβαρή απόκλιση της ολοκλήρωσης του έργου από το τελευταίο χρονοδιάγραμμα (το 2017).
Όπως ανέφερε ο ίδιος, μετά τις τελευταίες αυτές εξελίξεις τις επόμενες εβδομάδες θα παρουσιαστεί από τα εμπλεκόμενα μέρη το επικαιροποιημένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου.

No comments yet.