Συγκέντρωση των εργαζομένων στο Μετρο Θεσσαλονίκης

Dec 11th, 2014

Seleo.gr, 11.12.2014

Του Μ.Χ.

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στον Κατασκευαστικό Τομέα ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης

Οι εργαζόμενοι στην κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης βρισκόμαστε από την Παρασκευή 5 Δεκέμβρη σε απεργία και συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας και σήμερα Πέμπτη 11 Δεκέμβρη, με συγκέντρωση των εργαζομένων και αποκλεισμό των στα γραφείων της Κοινοπραξίας, στην περιοχή του Ν. Σιδηροδρομικού Σταθμού.

        Είμαστε αντιμέτωποι με την απόφαση της ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστικής να αποχωρήσει από την κατασκευή του έργου και την πρόθεση της να πετάξει στον δρόμο τους 300 περίπου εργαζόμενους.

        Η απόφαση αυτή της ΑΕΓΕΚ έχει ληφθεί αμέσως μετά από το αποτέλεσμα του διαιτητικού δικαστηρίου, που δίνει το δικαίωμα στην ανάδοχο κοινοπραξία, της οποίας μέλος είναι και η ΑΕΓΕΚ , να αποχωρήσει από το έργο χωρίς να εκπέσουν οι εγγυητικές.

        Η απόφαση αυτή της ΑΕΓΕΚ, παρουσιάζεται ως μια επιχειρηματική κίνηση, η οποία όμως δείχνει το σκληρό της πρόσωπο στους εργαζόμενους. Επιβεβαιώνεται παλιότερη δήλωσή μας, στην οποία τονίζουμε ότι ενέργειες της αναδόχου και της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ αποσκοπούν αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων που εμπλέκονται στο έργο.

Απαιτούμε την συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου χωρίς την παραμικρή διακοπή, χωρίς να θιγούν οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

-Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ-

No comments yet.