400 εκ. ευρώ για το μετρό Θεσσαλονίκης

Mar 14th, 2013

Enikos.gr, 14.03.2013

Την έγκριση δανείου 400 εκ. ευρώ για το μετρό της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγερ, μετά από την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος.

«Όπως γνωρίζετε έχουμε ήδη χρηματοδοτήσει τη βασική γραμμή του μετρό της Θεσσαλονίκης και η έγκριση αυτού του νέου δανείου, σε συνδυασμό με τις κοινοτικές επιδοτήσεις και την κρατική στήριξη, θα διασφαλίσει ότι η βασική γραμμή θα επεκταθεί για να καλύψει την περιοχή της Καλαμαριάς», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΤΕπ.

«Η επέκταση αυτή θα βελτιώσει σημαντικά τις συγκοινωνίες σε μία περιοχή με πληθυσμό 115.000 κατοίκους, όπου οι επιχειρήσεις προσφέρουν περίπου 20.000 θέσεις εργασίας», είπε, εκτιμώντας ότι θα επωφεληθούν από αυτό 23 εκ. επιβάτες ετησίως.

«Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν πολλά σημαντικά έργα επέκτασης του μετρό που βρίσκονται σε εξέλιξη τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη. Αυτά τα έργα είναι πολύ σπουδαία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου κρίσης, καθώς παρέχουν σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας και διασφαλίζουν αξιόπιστη μεταφορά σε λογικές τιμές. Μπορούν επίσης να συμβάλλουν στην δημιουργία ενός πιο υγιούς περιβάλλοντος σε δύο μεγάλες πόλεις, ενώ βοηθούν στη διατήρηση και βελτίωση της πρόσβασης σε χώρους πολιτισμού», ανέφερε.  

Όπως επεσήμανε ο κ. Χόγερ, ο ρόλος της Τράπεζας επιτρέπει να προχωρήσουν σημαντικά τοπικά έργα υποδομής προς όφελος εκατομμυρίων πολιτών και επιχειρήσεων.

«Η ελκυστική τιμολόγηση της ΕΤΕπ είναι προς όφελος τόσο του ελληνικού κράτους όσο και εκείνων που χρησιμοποιούν το μετρό», πρόσθεσε ο κ. Χόγερ.

No comments yet.