3.700 νέες θέσεις στα… χαρτιά

Sep 5th, 2010
Αγγελιοφόρος, 05.09.2010
Ακριβή υπόθεση είναι όμως και η στάθμευση στους κεντρικούς δρόμους, στις θέσεις που έχει χωροθετήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Ετσι, η μία ώρα, είτε σε ελεγχόμενη θέση είτε σε θέση βραχυχρόνιας στάθμευσης, κοστίζει 1,70 ευρώ, είναι δηλαδή ακριβότερη σε σχέση με μία θέση μέσα στα πάρκινγκ του λιμανιού. Οι τρεις ώρες στοιχίζουν 5,10 ευρώ και είναι ακριβότερες και από το πάρκινγκ στο «Ι. Βελλίδης», αλλά και από το πάρκινγκ του νέου δημαρχείου!

Μάλιστα, αν κάποιος δεν προλάβει να ανανεώσει την κάρτα του, κινδυνεύει με πρόστιμο 20 ευρώ, το οποίο όμως μειώνεται στο μισό, αν καταβληθεί μέσα σε δέκα μέρες από τη βεβαίωση της παράβασης.

Στο μεταξύ, στα… χαρτιά παραμένει η «προίκα» του μετρό για τη Θεσσαλονίκη, δηλαδή οι 3.700 θέσεις στάθμευσης που προγραμματίστηκαν ως… πακέτο με τη βασική γραμμή. Οι θέσεις αυτές, βάσει του σχεδιασμού, επρόκειτο να βρίσκονται σε πέντε πάρκινγκ, δυτικά, στο κέντρο και ανατολικά της πόλης. Ωστόσο, μέχρι σήμερα τα πάντα παραμένουν σχέδια επί χάρτου.

Δύο υπόγειοι χώροι στάθμευσης προβλέπεται να κατασκευαστούν γύρω από το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, το σημείο εκκίνησης του μετρό. Και οι δύο θα εκτείνονται σε τέσσερα επίπεδα, ενώ η χωρητικότητά τους θα είναι 450 και 600 θέσεις.

Αλλα δύο πάρκινγκ προβλέπονται για το κέντρο της πόλης, στο Πανεπιστήμιο, που θα εκτείνονται σε τέσσερις υπόγεια επίπεδα και θα διαθέτουν από 1.000 θέσεις στάθμευσης. Το ένα θα βρίσκεται στην πλατεία Χημείου του ΑΠΘ και το άλλο στο Πολυτεχνείο. Ενα πάρκινγκ προβλέπεται, τέλος, για την ανατολική πλευρά της πόλης, στην περιοχή της Νέας Ελβετίας, όπου και θα βρίσκεται το τέρμα του μετρό. Το γκαράζ αυτό θα διαθέτει 650 θέσεις στάθμευσης, οι οποίες θα βρίσκονται σε ένα υπόγειο, στο ισόγειο και σε δύο ορόφους που, σύμφωνα με την προμελέτη, θα κατασκευαστούν.

Στο μεταξύ, άλλες 1.000 θέσεις στάθμευσης προβλέπονται «πακέτο» με το μετρό στην πρώτη επέκτασή του, προς την Καλαμαριά. Το πάρκινγκ αυτό σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στο τέρμα του μετρό, στη Μίκρα.

Tags:
No comments yet.