Το Δημοτικό Συμβούλιο κατά της μεταφοράς των ευρημάτων που βρέθηκαν στις εργασίες για το μετρό

Mar 12th, 2013

Καθημερινή, 11.03.2013

Κατά της μεταφοράς των αρχαιολογικών ευρημάτων στο σταθμό του μετρό στη Βενιζέλου, τάχθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Υπέρ της διατήρησης κατά χώραν, των αρχαιοτήτων που ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια των εργασιών για την κατασκευή του μετρό στο σταθμό Βενιζέλου και ταυτόχρονα και της κατασκευής του σταθμού, τάχθηκε με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ζητάει από το αρμόδιο υπουργείο να αναπέμψει στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο την απόφαση για τη μεταφορά των αρχαιοτήτων στο στρατόπεδο Παύλου Μελά. Όπως είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, η δημοτική αρχή θα επιδιώξει τη συγκρότηση επιστημονικής επιτροπής, αποτελούμενη από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Κεντρικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κ.α. πρόσωπα εγνωσμένου κύρους, η οποία θα εξετάσει το θέμα.

Στην τοποθέτησή του ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, τόνισε ότι ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό», Χρήστος Τσίτουρας, στη συνάντησή του με την επιτροπή του Πανεπιστημίου, φάνηκε να εγκαταλείπει τη θέση ότι είναι μονόδρομος η μεταφορά των ευρημάτων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

No comments yet.