Τι ζητούν οι φορείς για τις μετρόπληκτες επιχειρήσεις

Apr 1st, 2011
Voria.gr, 01.04.2011
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων της πόλης, των εργαζομένων και του Δήμου Θεσσαλονίκης και ο Διευθυντής Έργων Μετρό Θεσσαλονίκης
 
 Τι ζητούν οι φορείς για τις μετρόπληκτες επιχειρήσεις

Προτάσεις για τη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης κατέθεσε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης, κατά τη σύσκεψη με τους επικεφαλής της Αττικό Μετρό στην πόλη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης, προτείνει – μέχρι να κατασκευασθεί το Μετρό και να αποχωρήσουν τα εργοτάξια, – να ληφθούν τα εξής μέτρα:

1) Να διορθωθεί η υποδομή των εργοταξίων προκειμένου να υπάρχει ακώλυτη πρόσβαση των καταναλωτών στις γύρω επιχειρήσεις.

2) Να ενισχυθούν οικονομικά με τα εξής μέσα: την απαλλαγή τους από τα Δημοτικά τέλη και την οικονομική ενίσχυσή τους για να καλύψουν τις απώλειες από την μη ενεργοποίησή τους. Επίσης, να αναλάβει η Πολιτεία ή άλλος φορέας στήριξης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων την ευθύνη κάλυψης των εισφορών που καταβάλλουν οι επιχειρήσεις αυτές για τους εργαζόμενους, προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις απασχόλησης.

3) Να ληφθούν οποιαδήποτε άλλα μέτρα για να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις αυτές, αφού μέχρι να τελειώσει η κατασκευή του Μετρό, εκφράζονται φόβοι ότι οι επιχειρήσεις αυτές δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους.

«Θα έλεγα ότι η κατάσταση αυτή για τις επιχειρήσεις αυτές είναι δραματική. Η κατασκευή του έργου πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες, γιατί το σημαντικό αυτό έργο είναι βέβαιο ότι θα δώσει μια μεγάλη ανάσα στις παραγωγικές τάξεις που πλήττονται από την σημερινή κρίση και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και αναγέννηση της τοπικής οικονομίας, που όλοι μας με μεγάλη ανυπομονησία περιμένουμε» σημείωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ιωάννης Μανδρίνος.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία της Αττικό Μετρό Α.Ε./ Μετρό Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων της πόλης, των εργαζομένων και του Δήμου Θεσσαλονίκης και ο Διευθυντής Έργων Μετρό Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Όλες οι πλευρές διατύπωσαν συγκεκριμένες προτάσεις για την υποστήριξη των επαγγελματιών και των εργαζομένων όπως και τη βελτίωση των χώρων γύρω από τα εργοτάξια του Μετρό Θεσσαλονίκης. Οι προτάσεις που υποβλήθηκαν θα αξιολογηθούν και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο επόμενο διάστημα.

Tags:
No comments yet.