Τα αρχαία της Βενιζέλου στο δημοτικό συμβούλιο

Mar 4th, 2013

Καρφίτσα, 04.03.2013

Tα αρχαία που αποκαλύφθηκαν στο σταθμό «Βενιζέλου» του μετρό της Θεσσαλονίκης αλλά και η ανάγκη να συνεχιστούν οι εργασίες της κατασκευής του σταθμού θα απασχολήσουν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της 4ης τακτικής συνεδρίασης του οργάνου που θα πραγματοποιηθεί στις 16.00, στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Οι αρχαιολόγοι τονίζουν ότι  πρόκειται για σημαντική ανακάλυψη καθώς αποκαλύφθηκε σε μήκος 77 μέτρων ο κεντρικός οδικός άξονας της πόλης που διέτρεχε τη Θεσσαλονίκη στην κατεύθυνση Ανατολή-Δύση, ενώνοντας την  Πύλη της Καλαμαρίας Ανατολικά, με την Χρυσή Πύλη Δυτικά.

Για να παρουσιαστούν  οι θέσεις όλων των πλευρών ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος απηύθυναν πρόσκληση στους φορείς της πόλης προκειμένου εκπρόσωποι τους να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση.

Επιπλέον στην ίδια συνεδρίαση, που περιλαμβάνει τρία θέματα στην Ημερήσια Διάταξη, θα συζητηθούν και οι εξελίξεις σχετικά με το ζήτημα της πεζοδρόμησης της οδού Αγίας Σοφίας από την ομώνυμη πλατεία έως την οδό Τσιμισκή.

No comments yet.