Παράδοση το 2018

Jan 4th, 2011
Χανιώτικα Νέα, 04.01.2011
Σε επτά χρόνια αναμένεται να λειτουργήσει το σύνολο του δικτύου των γραμμών του μετρό Θεσσαλονίκης, ενώ στο τέλος του 2014, το αργότερο στις αρχές του 2015, θα είναι έτοιμος ο βασικός κορμός μήκους 9,6 χλμ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης.
Ο υφυπουργός επισκέφθηκε τον σταθμό του μετρό Ευκλείδη, επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως, όπου θα αφιχθεί ο πρώτος μετροπόντικας στο τέλος Φεβρουαρίου, ενώ ένα μήνα αργότερα πρόκειται να πιάσει δουλειά και ο δεύτερος.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Μαγκριώτης αναφέρθηκε στον καθημερινό αγώνα που δίνεται για να ξεπεραστούν τα μεγάλα προβλήματα, που διαπιστώνονται κατά την κατασκευή των γραμμών αλλά και να κερδιθεί ο χαμένος χρόνος των προηγούμενων ετών. Χαρακτηρίζοντας το 2010 δύσκολη χρονιά για το μετρό Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι το 2011 αναμένεται να είναι σε πλήρη ανάπτυξη όλα τα εργοτάξια.
Εξέφρασε την πεποίθηση ότι στο τέλος του 2011 θα υπάρξει ο ανάδοχος για την επέκταση της γραμμής προς την Καλαμαριά. Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε ότι ‘τρέχουν’ οι μελέτες για τις επεκτάσεις προς τη Δυτική Θεσσαλονίκη.
Αναφορικά με τις 37 απολύσεις στο μετρό, εν μέσω των εορτών, ο κ. Μαγκριώτης διαβεβαίωσε ότι τα άτομα αυτά θα απορροφηθούν σε άλλες θέσεις, όπου θα κριθεί αναγκαίο, λόγω φόρτου εργασίας είτε σε αρχαιολογικές ανασκαφές είτε σε κατασκευές γραμμών.
Tags:
No comments yet.