Απόφαση του ΣτΕ ξεμπλοκάρει το σταθμό Βενιζέλου

Jul 3rd, 2014

Voria.gr, 26.06.2014

Νέα προσφυγή Μπουτάρη στο ΣτΕ. «Βρέθηκε λύση, το έργο του Μετρό θα συνεχιστεί παρά τις δικαστικές προσφυγές», τόνισε ο υπαυργός Μεταφορών Μ.Χρυσοχοΐδης από τη Θεσσαλονίκη

Τη διαβεβαίωση ότι το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης θα συνεχιστεί παρά τις δικαστικές προσφυγές και τα όποια άλλα εμπόδια έδωσε ο υπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Στο περιθώριο της υπογραφής συμφώνου συνεργασίας των δημάρχων για το Δυτικό Προαστιακό της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι επίκειται έκδοση απόφασης του ΣτΕ που ανοίγει το δρόμο για να προχωρήσουν οι εργασίες στο σταθμό της Βενιζέλου, που είχαν μπλοκάρει εξαιτίας των αρχαιολογικών ευρημάτων.

«Βρήκαμε λύση για να πάμε μπροστά το έργο. Υπάρχει μία απόφαση του ΣτΕ που θα βγει αυτές τις ημέρες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Χρυσοχοΐδης παρόντος του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η απόφαση του ΣτΕ επί της προσφυγής του δήμου ανοίγει τον δρόμο για την επανέναρξη των εργασιών στον σταθμό της Βενιζέλου.

Από την πλευρά του, πάντως, ο κ.Μπουτάρης γνωστοποίησε ότι την περασμένη εβδομάδα κατέθεσε νέα προσφυγή στο ΣτΕ για το θέμα των αρχαιοτήτων σημειώνοντας ότι δεν τον ικανοποιεί η προηγούμενη απόφαση καθώς, όπως είπε, δεν διασφαλίζει τα αρχαιολογικά ευρήματα της Βενιζέλου. Υποστήριξε, εξάλλου, ότι η εμπλοκή στο σταθμό της Βενιζέλου δεν επηρεάζει τις εργασίες στο υπόλοιπο έργο του Μετρό.

«Μία νέα προσφυγή που κατατέθηκε δεν πρόκειται να επηρεάσει την πορεία του έργου», υπογράμμισε ο κ.Χρυσοχοϊδης και πρόσθεσε: «Το μέτωπο της σήραγγας είναι πεντακάθαρο από τη νέα Ελβετία έως το σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης. Θα διεξάγονται εργασίες και στη Βενιζέλου και στη Βούλγαρη και δεν πρόκειται οι δικαστικές προσφυγές να επηρεάσουν τις εργασίες».

Όπως είπε ο υπουργός, δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες και προσκόμματα, το έργο θα ολοκληρωθεί μέσα στις προθεσμίες που έχει δώσει η κοινοπραξία.

 

 

No comments yet.