«Μετακομίζει» δυτικά το εργοτάξιο της Ανάληψης

Dec 1st, 2009
Αγγελιοφόρος, 01.12.09

Της Ντόνιας Κανιτσάκη

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από σήμερα στην οδό Δελφών, στο ύψος της Μάρκου Μπότσαρη

Εξι αλλαγές στην κυκλοφορία στην οδό Δελφών, στο ύψος που βρίσκεται μεταξύ των οδών Μάρκου Μπότσαρη και Πέτρου Συνδίκα, φέρνει από σήμερα το μετρό.

Ειδικότερα, το εργοτάξιο του υπόγειου μέσου σε σταθερή τροχιά που βρίσκεται στο σταθμό Αναλήψεως «μετακομίζει» δυτικά, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες παράκαμψης των δικτύων των οργανισμών κοινής ωφελείας, αλλά και κατασκευής του σταθμού.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που αναμένεται να διαρκέσουν περίπου έξι μήνες, είναι οι εξής:

1) Η εργοταξιακή κατάληψη στην οδό Δελφών μετατοπίζεται δυτικά, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Μάρκου Μπότσαρη μέχρι την οδό Αντωνίου Νάστου. Η οδός Δελφών θα συνεχίσει να διαθέτει μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση.

2) Διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της οδού Δροσίνη, μεταξύ των οδών Γυθείου και Δελφών. Η κυκλοφορία των οχημάτων από την οδό Δελφών προς την οδό Δροσίνη θα γίνεται μέσω της οδού Πέτρου Συνδίκα. Η αντίστροφη πορεία θα γίνεται μέσω των οδών Γυθείου – Στ. Ψάλτου – Μάρκου Μπότσαρη και των γύρω δρόμων.

3) Μονοδρομείται η οδός Γυθείου, στο τμήμα της από την οδό Δροσίνη μέχρι την οδό Στ. Ψάλτου, με κατεύθυνση κυκλοφορίας προς την οδό Στ. Ψάλτου.

4) Αντιδρομείται η οδός Στ. Ψάλτου, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Αναλήψεως μέχρι την οδό Μάρκου Μπότσαρη, με κατεύθυνση κυκλοφορίας προς την οδό Μάρκου Μπότσαρη.

5) Μετατρέπεται σε αδιέξοδο η οδός Χατζηλαζάρου, στο τμήμα της από την οδό Στ. Ψάλτου μέχρι την οδό Δελφών.

6) Μετατρέπεται σε αδιέξοδο η οδός Καντακουζηνού, στο τμήμα της από την οδό Δροσίνη μέχρι την οδό Δελφών. Η κυκλοφορία των οχημάτων από την οδό Καντακουζηνού προς την οδό Δελφών και αντιστρόφως, θα πραγματοποιείται μέσω της οδού Πέτρου Συνδίκα.

Νέο εργοτάξιο

Εξάλλου, τις επόμενες μέρες σειρά θα πάρει η ανάπτυξη ενός νέου εργοταξίου, αυτού του σταθμού Πατρικίου γύρω από το πάρκο Μηνά Πατρικίου, που είναι γνωστότερο στους Θεσσαλονικείς ως μεγάλο πάρκο Κρήτης. Το εργοτάξιο αυτό θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε όλη την πορεία του μετρό. Κι αυτό καθώς πέρα από το σταθμό θα κατασκευαστεί και η υποδομή για τη μελλοντική διακλάδωση του υπόγειου μέσου σε σταθερή τροχιά προς την Καλαμαριά. Αυτό θα συμβεί τώρα, έτσι ώστε να μη διακοπεί η λειτουργία της βασικής γραμμής του μετρό όταν αρχίσει η κατασκευή της επέκτασης.

Ο σταθμός Πατρικίου θα αναπτυχθεί επί της οδού Σόλωνος. Θα ξεκινάει από τη συμβολή της Σόλωνος με τη Χαλκιδικής και θα εκτείνεται μέχρι την 25ης Μαρτίου. Από το ύψος της 25ης Μαρτίου και προς το πάρκο του Πατρικίου θα εκτελούνται οι εργασίες για τη διακλάδωση του μετρό προς την Καλαμαριά.

Σύσκεψη

Στο μεταξύ, συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών και εκπροσώπων των καταστηματαρχών στις περιοχές όπου υπάρχουν προβλήματα από τα έργα του μετρό πρόκειται να γίνει αύριο, μετά από εντολή του αρμόδιου υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Μαγκριώτη. Η συνάντηση θα γίνει προκειμένου να συμφωνηθούν οι αναγκαίες λύσεις που θα ανακουφίσουν τους καταστηματάρχες από τα προβλήματα που τους δημιουργούν τα έργα. Σε αυτήν πρόκειται να μετάσχουν εκπρόσωποι της «Αττικό Μετρό», της αναδόχου κοινοπραξίας, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, των Εφορειών Αρχαιοτήτων και βέβαια οι ίδιοι οι καταστηματάρχες.

Tags:
No comments yet.