Συνεργασία του Μετρό Θεσσαλονίκης με φορείς της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού

Feb 1st, 2011
ametro.gr, 31.01.2011
Τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Θεσσαλονίκης και οι Φορείς Πολιτισμού ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Αττικό Μετρό Α.Ε./Μετρό Θεσσαλονίκης , καταθέτοντας δημιουργικές προτάσεις συνεργασίας στο πλαίσιο του Μνημονίου , που θα συμφωνηθεί εντός του Φεβρουαρίου, σαν επισφράγιση της Εταιρικής Σχέσης μεταξύ της Αττικό Μετρό και των φορέων της πόλης.

Στη σημερινή σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αττικό Μετρό Α.Ε./Μετρό Θεσσαλονίκης, προήδρευσε ο υφυπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στους στόχους της Εταιρικής Σχέσης.

Όπως τόνισε ο κ. υφυπουργός, μέσα από τη συνεργασία Εταιρείας και Φορέων μπορεί να υποστηριχθεί το έργο του Μετρό, το μεγαλύτερο έργο που κατασκευάζεται με δημόσια χρηματοδότηση αυτή την περίοδο στη χώρα , να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που ανακύπτουν κατά τη φάση κατασκευής, αλλά και να προβληθούν τα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα όπως και το σύγχρονο δίκτυο μέσου σταθερής τροχιάς, που θα αποκτήσει η Θεσσαλονίκη.

Κατά τη σύσκεψη, υποβλήθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για δράσεις, οι οποίες θα αποτελέσουν αντικείμενο επιτροπών συνεργασίας.

Μάλιστα οι εκπρόσωποι του Α.Π.Θ. και του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, ενημέρωσαν ότι έχουν ήδη συγκροτήσει επιτροπές συνεργασίας με την Αττικό Μετρό/Μετρό Θεσσαλονίκης , καθώς τα συγκεκριμένα δύο Ανώτατα Ιδρύματα έχουν επεξεργασθεί προτάσεις για κοινές δράσεις ενώ είναι πρόθυμα να προσφέρουν την τεχνογνωσία που διαθέτουν σε διάφορα επιστημονικά αντικείμενα, με σκοπό την στήριξη του έργου.

Οι εκπρόσωποι των εμπλεκομένων Εφορειών Αρχαιοτήτων, ενημέρωσαν για την πορεία των εργασιών και τις ενέργειες επιτάχυνσης των ανασκαφών.

Τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τα Μουσεία της πόλης, το Μετρό Θεσσαλονίκης, μαζί με φορείς Πολιτισμού όπως το Κ.Θ.Β.Ε. το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και η Κ.Ο.Θ., θα συνεργαστούν ώστε από κοινού να διοργανώσουν εκδηλώσεις προβολής των αρχαιολογικών ευρημάτων, όπως και ενημέρωσης του κοινού για το έργο και τις αναπτυξιακές προοπτικές που δημιουργεί για τη Θεσσαλονίκη, ακόμη και κατά την περίοδο διενέργειας των εργασιών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των εξής φορέων:

Η κα. Λίλιαν Αχειλαρά, Προϊσταμένη της ΙΣΤ Εφορείας Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Η κα. Δέσποινα Μακροπούλου, Προϊσταμένη της 9ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

H κα. Πολυξένη Βελένη, Δ/ντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Δημήτρης Ναλπάντης, Αναπληρωτής Προϊστάμενος Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Παύλος Καρακολτσίδης, Πρόεδρος των Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Γιάννης Παντής, Αντιπρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Θωμάς Τρικούκης, Πρόεδρος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Ο κ. Ευάγγελος Ιωακειμίδης, Πρόεδρος του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Φίλιππος Χατζησίμου, planning manager της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Γεώργιος Πολίτης, Πρόεδρος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος.

Τους εκπροσώπους των φορέων ενημέρωσε για την εξέλιξη των εργασιών του Μετρό , ο Διευθυντής Έργων Μετρό Θεσσαλονίκης κ. Γεώργιος Κωνσταντινίδης.

Tags:
No comments yet.