Σιμόπουλος: Αρκετά ασελγήσαμε πάνω στο μετρό- Κ. Μπουτάρη μην επιτρέπετε πολιτικά παιχνίδια

Mar 4th, 2013

Thestival.gr, 04.03.2013

«Αρκετά ασελγήσαμε πάνω στο έργο, αρκετά ασελγήσαμε πάνω στην πόλη. Το μετρό πρέπει να προχωρήσει». Ο γ.γ. δημοσίων έργων…

Στράτος Σιμόπουλος, ήταν κατηγορηματικός και άφησε αιχμές κατά πάντων, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, όπου είναι σε εξέλιξη συζήτηση για τη μεταφορά των αρχαιοτήτων από το σταθμό Βενιζέλου του μετρό.

Ο κ. Σιμόπουλος δήλωσε ότι βρίσκεται στο σημείο προτάσσοντας χείρα συνεργασίας σε όλους τους εμπλεκομένους φορείς. Απευθυνόμενος στον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, είπε: «Δήμαρχε, πρέπει να κλείσουμε τα αυτιά μας στις φωτιές του λαϊκισμού. Να βλέπουμε καθαρά κι όχι με ορίζοντα τις επόμενες εκλογες. Να απομονώσουμε τις φωνές αυτών που βρίσκονται πολύ κοντά μας και προκρίνουν απόψεις περί τραμ. Μην επιτρέπετε να μπούνε στη σκηνή διάφοροι αυτόκλητοι σωτήρες της πόλης. Πρέπει να παλέψουμε μαζί να δώσουμε τέλος σε μια διένεξη που δίχασε την πόλη.Μην αφήσετε να παιχτεί κομματικό και πολιτικό παιχνίδι πάνω στο έργο του μετρό».

Ο κ. Σιμόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει τεχνική λύση για την παραμονή των αρχαιοτήτων στον σταθμό και την έκθεσή τους στο σημείο. «Μελετήσαμε όλες τις τεχνικές λύσεις για να παραμείνουν τα ευρήματα όπου εντοπίστηκαν. Δεν κλείνουμε την πόρτα του διαλόγου. όμως λέμε ότι δεν υπάρχουν τεχνικές πιθανότητες να μείνουν τα ευρήματα εκεί. Εάν βρεθεί λύση θα απαιτήσει πάρα πολλές αρχαιολογικές κατασκευές. Μιλάμε για ενδεχόμενη ματαίωση του έργου».

Σχολιάζοντας την πρόταση για μεταφορά των ευρημάτων στο στρατόπεδο Παύλου Μελά, ο γ.γ. δημοσίων έργων είπε: «Πρέπει να συνδράμουμε στην ανάπτυξη του δυτικού τμήματος της πόλης. Πρέπει να δημιουργηθεί μουσείο για το Μετρό μέσα στο πρώην στρατόπεδο. Προχωρούμε στην υλοποίηση της απόφαση του ΚΑΣ, μία διαδικασία που θα διαρκέσει κάποιες εβδομάδες. Μέχρι τότε αν κατατεθεί κάποια πρόταση είμαστε εδώ για να την ακούσουμε. Το έργο δεν μπορεί να περιμένει άλλο».

 

No comments yet.