Μετρό Θεσσαλονίκης: 21 Μαίου οι προσφορές για Καλαμαριά, το καλοκαίρι ο ανάδοχος

Feb 22nd, 2012

Ypodomes.com, 21.02.2012

Στην τελική ευθεία μπαίνουμε πλέον για την επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά. Οι 4 ενδιαφερόμενοι παρέλαβαν τα τεύχη δημοπράτης και οι οικονομικές προσφορές θα δοθούν στις 21 Μαίου 2012. Το ενδιαφέρον των εταιρειών είναι έντονο και πλέον μετά από 3 σχεδόν χρόνια από την πρώτη δημοσίευση του διαγωνισμού πάμε για την ουσιαστική στιγμή της κατάθεσης των οικονομικών προσφορών. Για τους υποψήφιους αναδόχους ο χρόνος τρέχει αντίστροφα μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών.

Ειδικότερα, τα τεύχη δημοπράτησης παρέλαβαν οι

ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ
Κ/Ξ ΑΕΓΕΚ – IMPREGILO – SELI – ANSALDO STS,
Κ/Ξ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – ALPINE BAU GMBH – FCC CONSTRUCCION S.A.
Κ/Ξ J&P S.A TRANSPORT ALSTOM – S.P.A. GHELLA Α.Ε. ΑΒΑΞ.

Οι εργασίες του project, σύμφωνα με την Αττικό Μετρό, αναμένεται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2012. Η επέκταση προς Καλαμαριά θα έχει μήκος 4,8 χλμ. με πέντε σταθμούς και ισάριθμα φρέατα εξαερισμού και δύο σήραγγες μονής τροχιάς.

Καθημερινά θα εξυπηρετεί περίπου 65.000 επιβάτες ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 522.000.000 ευρώ. Σύμφωνα με την διακήρυξη του διαγωνισμού η διάρκεια των έργων αναμένεται να είναι 60 μήνες (5 χρόνια). Το έργο θα ξεκινά από το σταθμό ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ της βασικής γραμμής.

Από εκεί θα ξεκινά ο ανατολικός κλάδος που θα έχει τους σταθμούς ΝΟΜΑΡΧΙΑ, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, ΑΡΕΤΣΟΥ, ΝΕΑ ΚΡΗΝΗ, ΜΙΚΡΑ. Η επέκταση αυτή θα λειτουργήσει καταλυτικά στην κίνηση της πόλης καθώς ένας επιβάτης για να κινηθεί από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό μέχρι τον τερματικό σταθμό της Μίκρας θα χρειάζεται περίπου 16 λεπτά για να φτάσει στον προορισμό του.

Πηγή:ypodomes.com

No comments yet.