Απαντήσεις από Αττικό Μετρό για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων

Mar 6th, 2013

Voria.gr, 06.03.2013

Προσπάθειες ώστε α απελευθερωθούν νέα μέτωπα στο Μετρό Θεσσαλονίκης, ώστε σύντομα να υπάρξουν νέα σκάμματα για αρχαιολογική έρευνα καταβάλλει η Αττικό Μετρό. Με κοινωνικά κριτήρια η επαναπρόσληψη των εργαζομένων

Προσπάθειες να απελευθερωθούν νέα μέτωπα στο Μετρό Θεσσαλονίκης, ώστε σύντομα να υπάρξουν νέα σκάμματα για αρχαιολογική έρευνα καταβάλλει η Αττικό Μετρό.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, αναφορικά με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων η επαναπρόσληψη των εργαζομένων στις ανασκαφές θα πραγματοποιηθεί με κοινωνικά κριτήρια.

Αναλυτικά η Αττικό Μετρό σημειώνει:

1) Αυτονόητος και άμεσος στόχος της εταιρείας, όπως σε όλα τα έργα που έχει κατασκευάσει και που συνεχίζει να κατασκευάζει, είναι η ταχύτερη δυνατή έναρξη των εργασιών σε όλες τις περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των εργοταξίων που παρουσιάζουν αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να απελευθερωθούν νέα μέτωπα στο Μετρό Θεσσαλονίκης, ώστε σύντομα να υπάρξουν νέα σκάμματα για αρχαιολογική έρευνα.

2) Η επαναπρόσληψη των εργαζομένων στις ανασκαφές θα πραγματοποιηθεί με κοινωνικά κριτήρια, στη διαμόρφωση των οποίων θα μετέχουν και εκπρόσωποι των ίδιων των εργαζομένων.
 
3) Τέλος, η μισθολογική πολιτική που η εταιρεία θα ακολουθήσει, θα είναι η ίδια με αυτή του Υπουργείου Πολιτισμού για αντίστοιχα έργα τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

 

No comments yet.