Συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τους εργαζόμενους στο μετρό Θεσσαλονίκης

Feb 28th, 2015

Radio1d.gr, 20.02.2015

Την παρέμβαση του υπουργού Εργασίας Πάνου Σκουρλέτη, για την αποτροπή απολύσεων στο μετρό Θεσσαλονίκης, ζητούν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, οι οποίοι συναντήθηκαν χθες με τον κ. Σκουρλέτη, «οι ανάδοχοι κατασκευής του έργου έχουν σταματήσει τις εργασίες και αξιώνουν ομαδικές απολύσεις».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας δεσμεύτηκε ότι θα εξαντλήσει τα όρια των θεσμικών του αρμοδιοτήτων, προκειμένου να αξιοποιηθεί κάθε περιθώριο διαβούλευσης με στόχο την πλήρη προστασία της απασχόλησης.

Ανέφερε, επίσης, ότι έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, για την πιστή εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου προστασίας των εργαζομένων σε περιπτώσεις ομαδικών απολύσεων και ότι μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, θα αναλάβουν πρωτοβουλία για την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν, επίσης, η βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και Γ' Αντιπρόεδρος της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου και ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

No comments yet.