Χρ. Τσίτουρας: Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ θέλει τη συνέχιση του έργου αλλά με νομιμότητα

Dec 4th, 2014

Thestival.gr, 04.12.2014

Στο σταθμό του μετρό στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. Χρήστος Τσίτουρας, προκειμένου να δει από κοντά την εξέλιξη του έργου. "Εμείς θέλουμε να συνεχιστεί το έργο υπό νόμιμες διαδικασίες. Συνεχίζουμε και πιστεύουμε ότι για τις διαφορές με την ανάδοχο οι οποίες είναι οικονομικού περιεχομένου θα προχωρήσει η Πολιτεία στις διαιτησίες που θα αποφασίσουν επ' αυτού κι εμείς θα σεβαστούμε τα αποτελέσματα", τόνισε ο κ. Τσίτουρας σχολιάζοντας τα προβλήματα που έχουν προκύψει τον τελευταίο καιρό για τη συνέχιση των έργων του μετρό.

Όπως τόνισε ο ίδιος "τα έργα πρέπει να συνεχιστούν και οι όποιες διαφορές να λυθούν εκεί που έχουμε συναποφασίσει προ πολλού. Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ θέλει τη συνέχιση του έργου αλλά με νομιμότητα".

 

Ήσσονος σημασίας χαρακτήρισε το θέμα του χρονοδιαγράμματος του έργου και της δυνατότητας αποχώρησης της κοινοπραξίας από την κατασκευή του μετρό Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Αττικό μετρό, Χρήστος Τσίτουρας.

Ο κ. Τσίτουρας, σε δηλώσεις του μετά τον αγιασμό που πραγματοποιήθηκε στον σταθμό του μετρό στον ΟΣΕ, ανέφερε ότι κύριο πρόβλημα του έργου που καθορίζει και την επόμενη ημέρα, είναι αυτό των οικονομικών διαφορών μεταξύ εργολάβου και εταιρείας. «Η οριακή προθεσμία είναι δευτερεύον ή τριτεύον ζήτημα. Για μας είναι ανύπαρκτο, αλλά και γι' αυτούς. Το θέμα είναι οι οικονομικές διαφορές σε συγκεκριμένους όρους της σύμβασης, γι' αυτό και αποφασίστηκε από κοινού να απευθυνθούμε στη διαιτησία» σημείωσε ο κ. Τσίτουρας και πρόσθεσε: «Εμείς είπαμε ότι θα τηρήσουμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Εμείς θα σεβαστούμε στο έπακρο τις αποφάσεις, με γνώμονα τη συνέχιση του έργου απρόσκοπτα».

 

No comments yet.