Δείτε τη λύση της Αττικό Μετρό για το σταθμό Μετρό ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – Ypodomes.com

Jan 11th, 2016

Αττικό Μετρό, Ypodomes.com, 11.01.2016

Το 2016 ξεκινά με μία σημαντική αποκλειστικότητα του ypodomes.com και αφορά την εξέλιξη του Μετρό Θεσσαλονίκης και ειδικότερα στο θέμα του σταθμού ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ. Έτσι για εσάς το ypodomes εξασφάλισε αποκλειστικά το φωτορεαλιστικό βίντεο που δείχνει πως θα είναι ο σταθμός ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ με την πρόταση της Αττικό Μετρό η οποία είχε αρχικά γίνει αποδεκτή.

Στο βίντεο όπως φαίνεται, μπορείτε να δείτε τις αρχαιότητες που έχουν βρεθεί στη θέση του σταθμού και στην οποία είχε προκριθεί η απόσπαση και εναποτοποθέτηση τους σε ποσοστό 85%. Ο χώρος του επιπέδου -1 του σταθμού ουσιαστικά θα είναι ένας μουσειακός χώρος προφυλαγμένος από τον καιρό με γυάλινο πάτωμα (ίδιο με εκείνο του Μουσείου της Ακρόπολης) για την απρόσκοπτη θέαση των αρχαιοτήτων.

Να σημειώσουμε πως με πιο πρόσφατη απόφαση του ΥΠΠΟ ανατράπηκε η προηγούμενη και προκρίθηκε η λύση της παραμονής των αρχαίων, οδηγώντας πρακτικά τον σταθμό στις καλένδες, με άγνωστη χρονική υλοποίηση. Από άποψη σπουδαιότητας ο σταθμός ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ είναι ότι είναι για την Αθήνα ο σταθμός ΣΥΝΤΑΓΜΑ και η μη υλοποίηση του ή η μεγάλη καθυστέρηση στη λειτουργία του θα αποδυναμώσει την συνολικότερη λειτουργία της βασικής γραμμής.

 

No comments yet.