Ένας mini… μετροπόντικας στη Θεσσαλονίκη! ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ

Nov 28th, 2014

Καρφίτσα, 28.11.2014

Ένας mini μετροπόντικας που ακούει στο όνομα… «Κατερίνα» (αφού οι άλλοι δυο που θα χρησιμοποιηθούν στο Μετρό Θεσσαλονίκη βαφτίστηκαν «Γιωρίκας» και «Κωστίκας» από τον τότε υπουργό Γιώργο Σουφλιά) έκανε την εμφάνισή του σήμερα στο σταθμό «Νομαρχία».

Πρόκειται για το micro DBM που χρησιμοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. προκειμένου να γίνει η εκτροπή δικτύων και αποχετευτικών αγωγών στο πλαίσιο των πρόδρομων εργασιών της κατασκευής του σταθμού του Μετρό στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρίας το μηχάνημα, τύπου mini μετροπόντικα, χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να απελευθερωθεί ο σταθμός από οπτικές ίνες, καλώδια του ΟΤΕ, αγωγούς της ΕΥΑΘ. Στη συνέχεια τη θέση του micro DBM θα πάρει ο κανονικός μετροπόντικας.

Σύμφωνα με την κ. Κατερίνα Καρέλα (από όπου πήρε το όνομα ο mini μετροπόντικας) στέλεχος της ATTIKO ΜΕΤΡΟ Α.Ε. η απόσταση που διένυσε το micro DBM είναι 105 μέτρα και σε βάθος έντεκα μέτρων κάτω από την επιφάνεια της γης.

Το μηχάνημα είναι τηλεκατευθυνόμενο, έχει διάμετρο 1,55 μέτρα, ενώ την ώρα που σκάβει ενσωματώνει και τον αγωγό.

Πρόκειται για μια καινοτόμα διαδικασία, που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην κατασκευή του έργου στην πόλη, αφού η μετακίνηση των αγωγών έγινε υπόγεια και δεν χρειάστηκε να διακοπεί η κυκλοφορία της Β. Όλγας για να γίνουν οι εργασίες.

 

No comments yet.