Συνάντηση με διεθνείς εμπειρογνώμονες για την τύχη των αρχαιοτήτων στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Nov 18th, 2014

Τα Νέα, 13.11.2014

Πλήθος αρχαιοτήτων βρέθηκαν κατά τις εργασίες για την κατασκευή του σταθμού Βενιζέλου στο Μετρό Θεσσαλονίκης.

Συνάντηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης και της Αττικό Μετρό με διεθνείς εμπειρογνώμονες για την τύχη των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Αυτό δήλωσε ο ίδιος έπειτα από συνάντησή του με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Αττικό Μετρό ΑΕ Χρήστο Τσίτουρα την Πέμπτη.

«Ήταν μια υπηρεσιακή συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών και αισιοδοξούμε ότι θα λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν κοινή συναινέσει», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό ΑΕ Χρήστος Τσίτουρας.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπουτάρης δήλωσε ότι, στη διάρκεια της συνάντησης «συζητήσαμε με τον κ. Τσίτουρα για την καλύτερη λύση σχετικά με τον αρχιτεκτονικό επανασχεδιασμό του Σταθμού Βενιζέλου, προκειμένου να εξασφαλισθεί η πλήρης ανάδειξη των αρχαιοτήτων και η ενότητα του αρχαιολογικού χώρου, με βάση τις ιδέες της ομάδας Αλεξοπούλου και της Αττικό Μετρό, έτσι ώστε αυτή να προχωρήσει και να κατατεθεί μία κοινή πρόταση στο ΚΑΣ που θα συνεδριάσει για το θέμα στα μέσα Δεκεμβρίου. Είμαι σίγουρος ότι θα καταλήξουμε, τελικά, σ’ αυτήν την κοινή πρόταση για το ΚΑΣ».

«Για το θέμα της απόσπασης ή μη απόσπασης των αρχαιοτήτων, που είναι πιο περίπλοκο, συμφωνήσαμε να γίνει μια επόμενη συνάντηση στην Αθήνα το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου με διάφορους διεθνείς εμπειρογνώμονες», υπογράμμισε ο κ. Μπουτάρης.

No comments yet.