Στράτος Σιμόπουλος: «Δεν υπάρχει άλλη τεχνική λύση»

Feb 16th, 2013

TaXalia.blogspot.com, 16.02.2013

Κατηγορηματικός ήταν σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και δικτύων Στράτος Σιμόπουλος…
ως προς την μεταφορά των αρχαίων που βρέθηκαν στις εργασίες για την κατασκευή του σταθμού του Μετρό στην οδό Βενιζέλου. Στην συνάντηση που είχε σήμερα με παραγωγικούς φορείς της πόλης καθώς και την διοίκηση της Αττικό Μετρό κατέστησε σαφές πως η μεταφορά είναι μονόδρομος: «Δεν είναι θέμα χρημάτων ή χρόνου! Δεν υπάρχει τεχνική λύση ασφαλής που να μας επιτρέπει να κρατήσουμε το εύρημα σε όλη του την έκταση όπως είναι στο σημείο εκείνο.»

Τη ίδια άποψη όμως φαίνονται να έχουν και οι παραγωγικοί φορείς της πόλης οι οποίοι αδημονούν να δουν το Μετρό ολοκληρωμένο και σε λειτουργία. «Θεωρούμε πως είναι ένα έργο πνοής για την πόλη και πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα» δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος του βιοτεχνικού επιμελητηρίου ενώ ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Μπακατσέλος  ήταν ιδιαίτερα αυστηρός «Έχει καθυστερήσει δραματικά και στην πορεία έχουν βρεθεί διάφορα προβλήματα. Εκείνο που πιστεύουμε και εκείνο που θέλουμε είναι η δέσμευση και των ανθρώπων της Αττικό Μετρό και της κατασκευάστριας εταιρίας και της πολιτείας ότι το έργο θα τελειώσει επιτέλους, θα τελειώσει στην ώρα του χωρίς να ταλαιπωρεί άλλο την πόλη αυτή.  Λύσεις βρίσκονται, χρήματα βρίσκονται, η πόλη όμως δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Και σε επίπεδο αντιπαραθέσεων είτε αυτά είναι συντεχνιακά είτε είναι πολιτικά δεν μπορεί να τα πληρώνει ο λαός της Θεσσαλονίκης.»
Σχετικά μάλιστα με τον σταθμό του Μετρό στην Βενιζέλου ο πρόεδρος ομοσπονδίας επαγγελματικών και εμπόρων Θεσσαλονίκης Γιάννης Μαντρινός δήλωσε «θεωρούμε απαράδεκτο να μην γίνει, να βρεθούν τα κατάλληλα μέσα ώστε να τελειώσει ο σταθμός και το Μετρό γενικότερα.»

No comments yet.