Προχωρούν τα έργα Μετρό σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Nov 12th, 2012

Euro2day, 08.11.2012

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος επισκέφθηκε σήμερα την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. (ΑΜ) προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για τις εξελίξεις όσον αφορά την ανάπτυξη των Γραμμών του Μετρό και του Τραμ στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και στη Θεσσαλονίκη.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. κ. Χρήστος Τσίτουρας, πλαισιωμένος από Διευθυντικά στελέχη της ΑΜ, παρουσίασε την πρόοδο εργασιών:

*  Στους 7 νέους σταθμούς του Μετρό της Αθήνας που θα τεθούν σταδιακά σε λειτουργία εντός του 2013.

*  Στους 6 υπό κατασκευή σταθμούς της επέκτασης του Μετρό προς τον Πειραιά.

* Στις μελέτες της ΑΜ για τις μελλοντικές επεκτάσεις του δικτύου, κυρίως όσον αφορά την νέα Γραμμή 4, την επέκταση προς Ίλιον, καθώς και τα μικρότερα έργα της ΑΜ.

* Στη δρομολογημένη επέκταση της Γραμμής του Τραμ από Ν. Φάληρο προς τον Πειραιά και στις περαιτέρω επεκτάσεις του μέσου αυτού στον Πειραιά, στο Κερατσίνι και στην Αθήνα (Σύνταγμα – πλ. Αιγύπτου).

* Στο υπό κατασκευή έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης, στην πρόοδο του διαγωνισμού δημοπράτησης της επέκτασης προς Καλαμαριά και στις μελέτες για την ωρίμανση των νέων επεκτάσεων του Μετρό στη Θεσσαλονίκη και ειδικότερα στην επέκταση προς Σταυρούπολη, για την οποία αναμένεται η δημοπράτηση των μελετών του έργου, στις αρχές του 2013, καθώς στην επέκταση προς Εύοσμο, για την οποία προχωρούν οι διαγωνισμοί για την ανάθεση των τοπογραφικών και γεωτεχνικών ερευνών.

No comments yet.