Προκλητικά προσχήματα στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Mar 19th, 2014

Αγγελιοφόρος, 19.03.2014

Αιχμές κατά της κατασκευάστριας κοινοπραξίας του Μετρό Θεσσαλονίκης για προκλητικά προσχήματα άφησε την Τετάρτη ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου για το ηλεκτρονικό εισιτήριο των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας. Ερωτηθείς σχετικά για την ειδική δήλωση διακοπής εργασιών, την οποία κοινοποίησε η κοινοπραξία στην Αττικό Μετρό την περασμένη Πέμπτη, ο υπουργός Υποδομών απάντησε ότι «δεν υπάρχει καμία απολύτως εξέλιξη στο Μετρό Θεσσαλονίκης».
«Υπάρχουν προσχήματα και μάλιστα προκλητικά. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που δεν θέλουν αυτό το έργο. Τους καλώ να επιδείξουν τον καλύτερό τους εαυτό» είπε ο υπουργός Υποδομών. «Πήγα Θεσσαλονίκη για να ξεμπλοκάρω το έργο. Το έργο προχώρησε. Μπορώ να πω πως έξι μήνες μετά, ό,τι είχε προγραμματιστεί έγινε» συμπλήρωσε.
«Οτιδήποτε τίθεται με συμβάσεις υπογεγραμμένες μεταξύ Δημοσίου και ιδιωτών, αυτό δεν μπορεί να αλλάξει επειδή αλλάζουν τα συμφέροντα» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης. «Οι συμβάσεις είναι σεβαστές από όλους» σημείωσε και συμπλήρωσε ότι «σε ένα δύσκολο έργο χρειάζεται να επιδεικνύουμε τον καλύτερό μας εαυτό» προκειμένου να γεφυρωθούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν.
«Η σύμβαση είναι εδώ. Η σύμβαση δεν αλλάζει ανάλογα με τις εποχές» είπε ο υπουργός Υποδομών και συμπλήρωσε ότι το έργο θα εκτελεστεί με βάση τη σύμβαση και την κείμενη νομοθεσία.

No comments yet.