Πρέπει να απομονωθούν οι «Ταλιμπάν» του περιβάλλοντος

Feb 6th, 2013

Ημερησία, 06.02.2013

Του Δημήτρη Διαμαντίδη

ΣΤΡ. ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ

Την απομόνωση των… Ταλιμπάν του περιβάλλοντος, που είναι επαγγελματίες με εισαγωγικά στο συγκεκριμένο ζήτημα, ζήτησε από τη Θεσσαλονίκη ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων, Στράτος Σιμόπουλος, ο οποίος παράλληλα τόνισε ότι η γραφειοκρατία στο Δημόσιο χρειάζεται μαστίγιο.

Αναφερόμενος στο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι το έργο δεν θα είναι έτοιμο σε ποσοστό 100% στο τέλος του 2016, αλλά εξέφρασε την εκτίμηση ότι η νέα παράταση που θα χρειαστεί για την ολοκλήρωσή του θα είναι μικρής διάρκειας. Ο ίδιος σημείωσε ότι η γραμμή του Μετρό προς την Καλαμαριά θα είναι έτοιμη μέχρι το 2018 και το επόμενο τρίμηνο θα δημοπρατηθούν οι μελέτες κατασκευής της γραμμής προς τη Σταυρούπολη, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι επεκτάσεις του έργου προς τις υπόλοιπες δυτικές συνοικίες και τη Σίνδο.

Τον άλλο μήνα θα δημοπρατηθούν και οι τελευταίοι κόμβοι, με σκοπό την αναβάθμιση της δυτικής εσωτερικής περιφερειακής της Θεσσαλονίκης, ενώ προχωρεί και η κατασκευή του δρόμου Θέρμη – Γαλάτιστα, καθώς και άλλων οδικών αξόνων της Χαλκιδικής.

Επιπλέον, είναι έτοιμες οι σήραγγες στα Τέμπη και άρχισε να τοποθετείται σ' αυτές φωτισμός.

Ακόμη, χαρακτήρισε ως έργο άμεσης προτεραιότητας τη σύνδεση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με τον οδικό άξονα Πάτρα – Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Εύζωνοι (ΠΑΘΕ).

 

No comments yet.