Πολιορκία για το Μετρό Θεσσαλονίκης

Feb 3rd, 2013

Ελευθεροτυπία, 03.02.2013

ΣΤΗΝ αιχμή των εξελίξεων είναι τα έργα Μετρό της Θεσσαλονίκης. Το έργο της βασικής γραμμής έχει ανατεθεί στην κοινοπραξία ΑΕΓΕΚ-IMPREGILO-ANSALDO Τ.S.F.-SELI-ANSALDOBREDA. Τα εκρηκτικά προβλήματα ρευστότητας και οικονομικής αδυναμίας που αντιμετωπίζει ο όμιλος Μαρούλη αποτυπώνονται στην μετ' εμποδίων κατασκευή του έργου Μετρό (μήκους 9,6 χλμ. με 13 σταθμούς) της Θεσσαλονίκης.

Το υπουργείο Υποδομών και η εταιρεία «Αττικό Μετρό Α.Ε.» πασχίζουν μέρα με τη μέρα να μην τιναχθεί στον αέρα η σύμβαση, ύψους άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ πολιορκεί το Μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς ήδη κέρδισε το διαγωνισμό επέκτασης προς Καλαμαριά, ύψους 518 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ εμφανίζεται ως ένας από τους βασικούς διεκδικητές των έργων του χαρτοφυλακίου της ΑΕΓΕΚ. Κλειδί των εξελίξεων είναι ότι χωρίς να εξασφαλιστεί η υλοποίηση του βασικού δικτύου η ΕΛΛΑΚΤΩΡ δεν μπορεί να υπογράψει τη σύμβαση για την επέκταση προς την Καλαμαριά. Παράλληλα, αν κερδίσει στις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες την εξαγορά του χαρτοφυλακίου της ΑΕΓΕΚ θα βρεθεί κυρίαρχος παίκτης στα έργα του Μετρό της Θεσσαλονίκης, συνολικού ύψους άνω των 1 δισ. ευρώ.
Α.Δ.

No comments yet.