Πανωπροίκια ζητά η κοινοπραξία κατασκευής του ΜΕΤΡΟ

Apr 3rd, 2013

902.gr, 03.04.2013

Τη στιγμή που το έργο του μετρό της Θεσσαλονίκης καρκινοβατεί, η ελληνοϊταλική εργολαβική κοινοπραξία εγείρει αξιώσεις για πρόσθετα κονδύλια (κοινώς «πανωπροίκια») άνω των 300 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή με επιστολή προς την επιβλέπουσα εταιρεία «Αττικό Μετρό ΑΕ» απειλεί με πιθανή διακοπή των εργασιών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κατατεθεί στα δικαστήρια από την κατασκευάστρια κοινοπραξία περίπου 70 διεκδικήσεις, με τις οποίες καταλογίζει στο ελληνικό δημόσιο την ευθύνη για καθυστερήσεις, αλλαγές στις μελέτες και πρόσθετες εργασίες που αν γίνουν δεκτές ο ελληνικός λαός θα υποχρεωθεί να πληρώσει πρόσθετα κονδύλια που ξεπερνούν τα 300 εκατ. ευρώ. Κι όλα αυτά τη στιγμή που η κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να ενισχύσει τη ρευστότητα της κοινοπραξίας, αύξησε την προκαταβολή προς αυτήν στο 10% επί του συνολικού προϋπολογισμού του έργου, από 5% που ίσχυε…

Παράλληλα, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο επικεφαλής της κοινοπραξίας έστειλε στα μέσα Μάρτη νέα επιστολή προς την «Αττικό Μετρό» όπου, αφού κάνει μια εκτενή αναφορά στα προβλήματα του έργου, αναφέρει ότι αυτά οδηγούν σε αδιέξοδο και απειλεί με διακοπή των εργασιών.

No comments yet.