Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ (ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ)

Oct 27th, 2012

Makpress.blogspot.com, 25.10.2012

Το ζήτημα της επίλυσης που αφορά στην απαλλοτρίωση των αναγκαίων εκτάσεων για την επέκταση της γραμμής του Μετρό στην Καλαμαριά, έθεσε στη χθεσινή συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων ΄Εργων στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Στράτο Σιμόπουλο και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.» Χρήστο Τσίτουρα, ο Δήμαρχος…
Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης.

Στη συνάντηση στην οποία συμμετείχε επίσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος, Δημοσθένης Σαρηγιάννης αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες, συζητήθηκε η πρόταση του Δήμου που αφορά στην απόκτηση της έκτασης, μέσω της Πράξης Τακτοποίησης του 1980 που διαθέτει ο Δήμος και οδηγεί σε άμεση υλοποίηση της απαλλοτρίωσης των απαιτούμενων εκτάσεων για την κατασκευή του.

Για το λόγο αυτό, όπως διευκρινίστηκε στη συνάντηση, απαιτείται νομοθετική ρύθμιση η οποία θα προωθηθεί με εντολή του Γενικού Γραμματέα κ. Σιμόπουλου και με ευθύνη της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ».
Με την πρόταση αυτή, σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, η διοίκηση του Δήμου Καλαμαριάς πιστεύει ότι ολόκληρο το ποσό της απαλλοτρίωσης, το οποίο ανέρχεται περίπου στα 24 εκατομμύρια ευρώ, θα είναι επιλέξιμη δαπάνη και έτσι δεν θα επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Σιμόπουλος δήλωσε: «έχοντας την εμπειρία από τα προβλήματα της έως τώρα κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης, διερευνούμε τρόπους να λυθούν για την επέκταση προς Καλαμαριά, τα θέματα των απαλλοτριώσεων πριν την έναρξη κατασκευής του».

Στο πλαίσιο των επαφών που είχαν στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς και ο Αντιδήμαρχος συναντήθηκαν επίσης με τον προϊστάμενο της Διαχειριστικής Επιτροπής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, και παρέθεσαν όλα τα στοιχεία που διαθέτει ο Δήμος για το έργο αυτό, ενώ συζήτησαν τη δυνατότητα ένταξης του Αλιευτικού Καταφυγίου στη Νέα Κρήνη, στο «Πρόγραμμα Αλιεία», ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της κατασκευής του.

Το θέμα του Αλιευτικού καταφυγίου κρίθηκε απαραίτητο και συμφωνήθηκε να συζητηθεί περαιτέρω, την ερχόμενη εβδομάδα, στη διάρκεια επίσκεψης κλιμακίου της Διαχειριστικής Επιτροπής στην Καλαμαριά, καθώς και εκπροσώπων της Διεύθυνσης Αλιείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

No comments yet.