Μέσα στο 2013 η επέκταση του μετρό προς Σταυρούπολη

Nov 12th, 2012

Αγγελιοφόρος, 08.11.2012

Στις αρχές του 2013 δημοπρατείται η επέκταση του μετρό προς Σταυρούπολη, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. Χρήστος Τσίτουρας.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε κατά τη διάρκεια σύσκεψης στα γραφεία της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. ότι προχωρούν οι διαγωνισμοί ανάθεσης των τοπογραφικών και γεωτεχνικών ερευνών για την επέκταση προς τον Εύοσμο. Αμέσως μετά την σύσκεψη ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των εργασιών και τόνισε ότι το Υπουργείο στηρίζει έμπρακτα τα έργα της ΑΜ, ενώ επισήμανε την αναγκαιότητα να δοθεί ιδιαίτερη προτεραιότητα στη διαχείριση των προβλημάτων και καθυστερήσεων που έχουν παρουσιασθεί στο υπό κατασκευή έργο της Θεσσαλονίκης.

Αντίστοιχα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. κ. Χρήστος Τσίτουρας τόνισε ότι τα έργα του Μετρό και του Τραμ αποτελούν σημαντικό μοχλό ανάπτυξης ιδιαίτερα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύει η Χώρα, καθώς και ότι η ΑΜ έχει προχωρήσει με συστηματικό τρόπο στην ωρίμανση σημαντικών νέων έργων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προκειμένου να είναι έτοιμη για δημοπράτηση αυτών στο πλαίσιο του επόμενου ΕΣΠΑ, αναζητώντας σχετική χρηματοδότηση.

No comments yet.