Κοντά σε λύση για τα αρχαία της Βενιζέλου

Nov 18th, 2014

Voria.gr, 04.11.2014

Συνάντηση Μπουτάρη-Τσίτουρα για να τελειώσει οριστικά το σίριαλ. Τι δήλωσε στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Στο τέλος του φαίνεται να φθάνει το σίριαλ με τις αρχαιότητες που έχουν εντοπιστεί στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα δήλωσε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

«Φαίνεται πως καταλήγουμε σε μια συναινετική λύση με την Αττικό Μετρό και την ομάδα Αλεξοπούλου, για την απόσπαση και την επανατοποθέτηση των αρχαίων της Βενιζέλου. Η μη μετακίνηση των αρχαίων από ό,τι φαίνεται δεν είναι εφικτή λύση ή είναι πολύ ακριβή. Θα καταθέσουμε κοινή πρόταση στο ΚΑΣ ώστε να τελειώσουμε την ιστορία των αρχαίων. Θα πρέπει να αρχίσουμε αγώνα για να βρεθούν κονδύλια για την προβολή και ανάδειξη των αρχαίων», τόνισε ο δήμαρχος.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο κ.Μπουτάρης έχει προγραμματίσει συνάντηση την επόμενη εβδομάδα νε τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Αττικό Μετρό ΑΕ, Χρήστο Τσίτουρα, προκειμένου να κλείσει οριστικά το ζήτημα.

«Να μη γίνουν πράξη τα σενάρια ότι το έργο θα περάσει και άλλη δοκιμασία που σημαίνει νέα προκήρυξη», τόνισε ο από την πλευρά του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ενώ ο αντιδήμαρχος και μέλος του Δ.Σ. της Αττικό Μετρό, Κωνσταντίνος Ζέρβας χαρακτήρισε κρίσιμες τις επόμενες εβδομάδες για την πορεία του πολύπαθου έργου.

 

No comments yet.