Κινητοποιήσεις εργαζομένων στο μετρό

Nov 4th, 2012

Αγγελιοφόρος, 01.11.2012

Συγκέντρωση στο εργοτάξιο της Ανάληψης και πορεία ως το δημαρχείο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν μέλη του σωματείου εργαζομένων στον Κατασκευαστικό Τομέα του Μετρό Θεσσαλονίκης.

   Η πορεία κατέληξε σε ένδειξη συμπαράστασης στη συνέλευση του σωματείου εργολαβικών υπαλλήλων του ΑΠΘ, οι οποίοι επίσης βρίσκονται σε κινητοποίησεις.

   Οι εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα διεκδικούν δεΚινητοποιήσεις εργαζομένων στο μετρόδουλευμένα δύο μηνών, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου Γιώργος Κόκκινος.

   Αύριο το πρωί οι εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα του μετρό θα συγκεντρωθούν στο εργοτάξιο έξω από τη φοιτητική λέσχη του ΑΠΘ και θα ενωθούν με τα μέλη του άλλου Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό, που με αφετηρία το εργοτάξιο στην Αγίας Σοφίας θα κάνουν πορεία ως το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

   Αίτημα του σωματείου εργαζομένων στο μετρό είναι η αλλαγή του καθεστώτος πρόσληψης τριάντα νεοπροσλαμβανόμενων εργατοτεχνιτών και η κατοχύρωση των όρων της κλαδικής σύμβασης εργασίας, με τους οποίους απασχολούνται συνάδελφοί τους της ίδιας ειδικότητας στο έργο.

   Τη Δευτέρα εκδικάζεται η διαφορά μεταξύ της εταιρίας και του σωματείου για τη νομιμότητα των απεργιακών κινητοποιήσεων στο έργο.

No comments yet.