Επίσκεψη Μπουτάρη στα αρχαία της Βενιζέλου

Feb 21st, 2013

Ypodomes.com, 21.02.2013

Η πόλη δεν πρέπει να διχαστεί άλλη μια φορά. Τάδε έφη Γιάννης Μπουτάρης
Στον χώρο των αρχαιολογικών ευρημάτων του σταθμού Βενιζέλου του Μετρό ξεναγήθηκε χθες ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι αλλά και το 15μελές Συμβούλιο της «Πρωτοβουλίας».

Οι αρχαιολόγοι-ξεναγοί έδωσαν στους επισκέπτες μια πλήρη ιστορική και πολιτισμική εικόνα του αστικού τοπίου, όπου πριν από 15 αιώνες χτυπούσε η εμπορική και κοσμική καρδιά της Θεσσαλονίκης, σε πολλά σημεία παρόμοια με τις σημερινές δραστηριότητες της περιοχής.

«Τα ευρήματα είναι εντυπωσιακά, σώζονται ολόκληρα τμήματα της παλιάς πόλης και μαζί με το γεγονός ότι ο επισκέπτης βρίσκεται κάτω από το έδαφος, σε σκεπαστό χώρο, ενώ από πάνω ακούγεται ο θόρυβος της πόλης, δεν θέλει και πολύ να φανταστεί ότι βιώνει την ατμόσφαιρα και τους ήχους ενός σταυροδρομιού σφύζοντος από εμπορικές συναλλαγές και κόσμο» αναφέρει η Πρωτοβουλία.

Όπως σημειώνει, «η λύση της συνύπαρξης του νέου, του μέλλοντος (μετρό) με το παλιό και την ιστορία (αρχαιολογικά ευρήματα) ακούγεται ιδανική και ορθολογική. Είναι; Η πόλη δεν πρέπει να διχαστεί άλλη μια φορά. Οφείλει να συζητήσει ήρεμα και κυρίως με την προοπτική λύσης που θα συνδυάζει και θα συνθέτει τις εκατέρωθεν απόψεις».

Η δημοτική κίνηση «Πρωτοβουλία» θα οργανώσει σε σύντομο χρόνο μιαν ημερίδα προκειμένου να συζητηθεί νηφάλια, επιστημονικά, με τον αναγκαίο σεβασμό στην ιστορία αλλά και με τεκμηριωμένες τεχνικοοικονομικές προτάσεις η τύχη των ευρημάτων.

 

No comments yet.