Εξετάζεται η μεταφορά των ευρημάτων από τη Βενιζέλου

Jan 11th, 2013

Voria.gr, 11.01.2013

Όπως είπε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, εξετάζονται διάφορες προτάσεις για την μεταφορά και έκθεση των ευρημάτων

Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για την μεταφορά των ευρημάτων που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη από το σταθμό Βενιζέλου στο Μετρό Θεσσαλονίκης, θέμα που είχε αναδείξει η Voria.gr.

Όπως είπε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, εξετάζονται διάφορες προτάσεις για την μεταφορά και έκθεση των ευρημάτων, ωστόσο αυτή που είναι η επικρατέστερη είναι να μεταφερθούν σε κτήριο του πρώην στρατοπέδου του Π. Μελά, στη Σταυρούπολη. «Εγώ το βλέπω πολύ σοβαρά και πολύ θετικά» σημείωσε.

Να σημειωθεί ότι κάτω από το οδόστρωμα της Εγνατίας Οδού, οι εργασίες για το σταθμού «Βενιζέλου» του Μετρό, έχουν φέρει στο φως μία ολόκληρη πόλη. Πιο συγκεκριμένα, τον κεντρικό οδικό άξονα της πόλης, μία λεωφόρο πλάτους 5,5 μέτρων κατάλοιπα οικοδομικών τετραγώνων της βυζαντινής αγοράς της πόλης και πληθώρα αντικειμένων. Βέβαια και λίγα μέτρα παρακάτω, μία νέα ανασκαφή θα έφερνε στο φως τη συνέχεια της οδού και ανάλογα κατάλοιπα.

 

No comments yet.