Εγκρίθηκαν 400 εκατ. ευρώ για την επέκταση του μετρό προς Καλαμαριά

Mar 14th, 2013

Voria.gr, 14.03.2013

Το ΔΣ της ΕΤΕπ έδωσε το πράσινο φως για τη χορήγηση δανείου ύψους 400 εκατ. ευρώ, που θα χρηματοδοτήσει τα έργα επέκτασης

Νέο δάνειο, ύψους 400 εκατ. ευρώ, προς την Αττικό Μετρό, ενέκρινε το ΔΣ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενύσεων (ΕΤΕπ). Το δάνειο αφορά τη χρηματοδότηση της επέκτασης προς Καλαμαριά του μετρό Θεσσαλονίκης, που εκτιμάται πως θα εξυπηρετεί ετησίως περίπου 23 εκατ. επιβάτες.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΤΕπ, Βέρνερ Χόιερ, τονίζει πως το νέο δάνειο, μαζί μετα υπόλοιπα ευρωπαϊκά και ελληνικά κονδύλια, θα εξασφαλίσει την επέκταση της βασικής γραμμής του έργου στη Θεσσαλονίκη. «Αυτή την ώρα υπάρχουν στα σκαριά σημαντικά projects για επέκταση των γραμμών στα μετρό της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Αυτά τα σχέδια είναι ιδιαίτερα σημαντικά σε αυτή την περίοδο της κρίσης, καθώς παρέχουν σημαντικό αριθμό νέων θέσεων εργασίας και εξασφαλίζουν μια αξιόπιστη μεταφορά του επιβατικού κοινού σε λογικές τιμές. Παράλληλα, συνεισφέρουν στη δημιουργία ενός υγιούς περιβάλλοντος στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, ενώ βοηθούν στη διατήρηση και βελτίωση της πρόσβασης σε σημαντικά πολιτιστικά αξιοθέατα», σημειώνει.

«Ο ρόλος της ΕΤΕπ επιτρέπει να προχωρήσουν έργα υποδομής-κλειδιά με γνώμονα το όφελος των εκατομμυρίων Ελλήνω, καθώς και των τοπικών επιχειρήσεων», καταλήγει.

 

No comments yet.