ΒΕΘ: «Να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι εμπλεκόμενοι στην υλοποίηση του μετρό»

Mar 17th, 2014

Καθημερινή, 17.03.2014

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υλοποίηση του μετρό Θεσσαλονίκης ζητά η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου (ΒΕΘ), υποστηρίζοντας ότι «ένα έργο ζωτικής σημασίας για την πόλη εξελίσσεται σε φιάσκο ολκής».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου, Παναγιώτη Παπαδόπουλο, οι υπεύθυνοι των καθυστερήσεων έχουν ονοματεπώνυμο και πρέπει να σταματήσουν να εμπαίζουν τους πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι η ανάδοχος κοινοπραξία του Μετρό Θεσσαλονίκης υπέβαλε πρόσφατα «Ειδική δήλωση διακοπής έργων», γεγονός που προκάλεσε βροχή ανακοινώσεων ως προς το ποιος φέρει την ευθύνη για τις καθυστερήσεις στο έργο.

Από την πλευρά της, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ επεσήμανε, σχολιάζοντας την κίνηση τη αναδόχου κοινοπραξίας, ότι το έργο επιβάλλεται να συνεχιστεί απρόσκοπτα, χωρίς να χαθεί ούτε μια μέρα, με βάση τα όσα προβλέπει η σύμβαση.

Στην ανακοίνωση υπογραμμιζόταν -μεταξύ άλλων- ότι «η σύμβαση κατασκευής του μετρό δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης», ενώ αναφερόταν ότι είναι η ώρα των υπεύθυνων αποφάσεων για όλους.

No comments yet.