Ανοίγει ξανά μετά την απομάκρυνση του υδραργύρου

Oct 10th, 2012

Μακεδονία, 10.10.2012

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Σήμερα αναμένεται να επιστρέψουν οι εργάτες της αρχαιολογίας στο εργοτάξιο του μετρό στη Βενιζέλου, όπου εντοπίστηκε για δεύτερη φορά μικρή ποσότητα υδραργύρου.

Το εργοτάξιο έκλεισε το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν βρέθηκε μία κηλίδα υδραργύρου στο νότιο τμήμα του, δίπλα στο διαφραγματικό τοίχο που έχει κατασκευαστεί. Ο εντοπισμός έγινε από εξειδικευμένο υπάλληλο της εταιρείας «InteGeo», που βρίσκεται συνεχώς στο χώρο. «Είχαμε οργανωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση του περιστατικού, το οποίο εφαρμόστηκε άμεσα. Στο εργοτάξιο εργάζονται καθημερινά όλες τις ώρες υπάλληλοι, οι οποίοι έχουν επιφορτιστεί με την ευθύνη να παρακολουθούν τις εργασίες και να κάνουν μετρήσεις. Ο χώρος εκκενώθηκε, ενώ ελήφθησαν δείγματα εδάφους, που θα σταλούν σε ειδικευμένο εργαστήριο της Γερμανίας για ανάλυση και για να διαπιστώσουμε εάν είναι ποτισμένο μεγαλύτερο μέρος εδάφους», επισήμανε στη «Μ» ο διευθυντής της «Μετρό Θεσσαλονίκης» Γιώργος Κωνσταντινίδης.
ε τον εντοπισμό της κηλίδας υδραργύρου αμέσως άρχισαν οι εργασίες απομάκρυνσης του μολυσμένου εδάφους, οι οποίες ολοκληρώθηκαν χθες το απόγευμα. Οι μετρήσεις που έγιναν στον αέρα από την πρώτη στιγμή ήταν αρνητικές και σύμφωνα με τους αρμόδιους δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Σήμερα το πρωί θα μεταβεί στο εργοτάξιο κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας, προκειμένου να δώσει άδεια για τη συνέχιση των εργασιών και να επιστρέψουν οι 200 εργαζόμενοι (δύο βάρδιες), οι οποίοι χθες εργάστηκαν στο εργοτάξιο του σταθμού Δημοκρατίας.
Υπενθυμίζεται ότι ποσότητες υδραργύρου είχαν εντοπιστεί στο ίδιο εργοτάξιο τον περασμένο Μάρτιο και χρειάστηκε να γίνουν εργασίες σε έκταση 120 τ.μ. για την απομάκρυνσή του, ενώ το εργοτάξιο έμεινε κλειστό για τρεις μήνες.
 

No comments yet.