Τεχνικά αδύνατη η παραμονή των αρχαίων στη Βενιζέλου λέει η Αττικό Μετρό

Feb 16th, 2013

Αγγελιοφόρος, 16.02.2013

Τεχνικά αδύνατη είναι η παραμονή των αρχαιολογικών ευρημάτων στο σταθμό «Βενιζέλου» του Μετρό Θεσσαλονίκης.
Την άποψη αυτή, στην οποία κατέληξε μετά από διεξοδική μελέτη τριών μηνών η Αττικό Μετρό Α.Ε, κατέθεσε σήμερα στους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, σε σύσκεψη που έγινε στα γραφεία του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Γι’ αυτό άλλωστε, σύμφωνα με την Αττικό Μετρό, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), αποφάσισε ομόφωνα την απόσπαση και μεταφορά των ευρημάτων στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά» ή σε άλλο ενδεδειγμένο χώρο, όπου θα αναδειχθούν και θα αποτελέσουν πόλο έλξης για χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Θεσσαλονίκης και μέλος του δ.σ. της Αττικό Μετρό Α.Ε. Κωνσταντίνος Ζέρβας τόνισε ότι οι Θεσσαλονικείς απαιτούν την ολοκλήρωση του έργου, σεβόμενοι απόλυτα το παρελθόν, αλλά δουλεύοντας για το παρόν και το μέλλον.
Οι φορείς τάχθηκαν υπέρ της επιτάχυνσης των διαδικασιών και ζήτησαν να μην μπει η Θεσσαλονίκη σε νέες διχαστικές διαμάχες και περιπέτειες οι οποίες μπορούν να βλάψουν ανεπανόρθωτα το Μετρό, που τόσο πολύ ανάγκη έχει η πόλη.

Να σημειώσουμε ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στο δημοτικό συμβούλιο, την περασμένη Δευτέρα, ζήτησε την επανεξέταση της μεταφοράς των αρχαίων καθώς όπως είχε δηλώσει : «Δεν πιστεύω ότι δεν υπάρχουν τεχνικές λύσεις που να επιτρέπουν τη συνύπαρξη του ΜΕΤΡΟ με τα αρχαία».
Στη σύσκεψη μετείχαν οι Πρόεδροι ή εκπρόσωποι των εξής φορέων: Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης, Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.

No comments yet.