Στο τέλος του 2012 η αποδέσμευση πολλών εργοταξίων του Μετρό

Apr 4th, 2012

Voria.gr, 04.04.2012

Μέσα στους επόμενους μήνες θα ξεκινήσει η αποκατάσταση μεγάλου μέρους των περιοχών που πλήττονται από τις εργασίες κατασκευής του Μετρό, όπως τονίστηκε σε σύσκεψη στα γραφεία του ΕΣΘ

Συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της Αττικό Μετρό και του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε, στα γραφεία του Συλλόγου, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης του εμπορικού κόσμου για την πορεία υλοποίησης του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης.  

Στη συνάντηση ο διευθυντής της Αττικό Μετρό Θεσσαλονίκης Γιώργος Κωνσταντινίδης ενημέρωσε αναλυτικά τους εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για την πορεία των εργασιών ανά εργοτάξιο, καθώς και για τα σχέδια επέκτασης του Μετρό. Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι έως το τέλος του 2012 πολλά εργοτάξια-σταθμοί θα αποδεσμευτούν και θα αρχίσει η αποκατάσταση των περιοχών, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του έργου θα διεξάγεται υπογείως.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Κωστής Χαντζαρίδης επεσήμανε ότι η έναρξη λειτουργίας του Μετρό, τόσο της βασικής γραμμής, όσο και των επεκτάσεων, θα επηρεάσει  άμεσα τη λειτουργία της πόλης και τη ζωή των πολιτών της. Από τον επιχειρηματικό κόσμο αναγνωρίζεται ότι θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, στην βιώσιμη κινητικότητα των ανθρώπων της, στη λειτουργικότητα της πόλης και θα καταστήσει τη Θεσσαλονίκη σύγχρονη μεγαλούπολη, ελκυστική σε επισκέπτες και επενδυτές, ενισχύοντας την εξωστρέφεια και το δυναμισμό της.

Για τους λόγους αυτούς το ίδιο το έργο και η επιτάχυνση των εργασιών κατασκευής του θα πρέπει να αποτελεί άμεση προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας, της Αττικό Μετρό και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων.

Ο κ. Κωνσταντινίδης τόνισε ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια, για την επιτάχυνση ολοκλήρωσης του έργου, καθώς και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε περιοχές πλησίον των εργοταξίων, επισημαίνοντας ότι η Αττικό Μετρό αντιλαμβάνεται την αγωνία του επιχειρηματικού κόσμου, ο οποίος υφίσταται τις συνέπειες των εργασιών της κατασκευής του έργου, παράλληλα με τις συνέπειες της οικονομικής ύφεσης που βιώνουν. Άλλωστε ο Εμπορικός Σύλλογος μαζί με την Αττικό Μετρό και με τη συνδρομή των οικονομικών φορέων της πόλης συνέταξαν υπόμνημα, το οποίο έστειλαν στις αρμόδιες Υπηρεσίες, με συγκεκριμένα μέτρα για να ανακουφίσουν τους επαγγελματίες που έχουν επηρεαστεί από την κατασκευή του Μετρό.

Τέλος, στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης των πολιτών για την σπουδαιότητα του έργου που θα είναι μέρος της καθημερινότητάς τους και θα γίνει τρόπος ζωής γι’ αυτούς, αποφασίστηκε η υλοποίηση έκθεσης ζωγραφικής, σε συνεργασία με τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στους οποίους θα ζητηθεί να ζωγραφίσουν τους συρμούς του Μετρό της Θεσσαλονίκης, έτσι όπως τους φαντάζονται και όπως θα ήθελαν να είναι.
 

No comments yet.