Ουρές στον σταθμό “Ευκλείδη” του μετρό Θεσσαλονίκης για την ξενάγηση στις… κυλιόμενες σκάλες!

Nov 22nd, 2015

Thestival.gr, 22.11.2015

Ουρές σχηματίζονται από το πρωί στον σταθμό "Ευκλείδη" του μετρό Θεσσαλονίκης, ο οποίος άνοιξε σήμερα για να υποδεχτεί το κοινό, στο πλαίσιο του Open House Thessaloniki 2015. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον όγδοο σταθμό του μετρό, αυτόν με την μεγαλύτερη πρόοδο εργασιών, στον οποίο έχουν τοποθετηθεί μάλιστα, ακόμη και κυλιόμενες σκάλες.

Την ξενάγηση έκανε στους παρευρισκόμενους το μέλος του ΔΣ της Αττικό Μετρό και δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος σημείωσε ότι το πιο δύσκολο κομμάτι του έργου έχει ολοκληρωθεί και πρόσθεσε ότι όταν το μετρό λειτουργήσει, η βασική του γραμμή θα εξυπηρετεί καθημερινά 250.000 επιβάτες, ενώ η επέκταση προς την Καλαμαριά, επιπλέον 80.000 επιβάτες.

 Ο σταθμός «Ευκλείδη»

Στον σταθμό "Ευκλείδη", έχουν ολοκληρωθεί τα έργα πολιτικού μηχανικού, από τις ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες έχουν τοποθετηθεί οι κυλιόμενες κλίμακες κι έχει αρχίσει και η κατασκευή των τοιχοποιιών. Ορισμένες συμπληρωματικές εργασίες υλοποιήθηκαν μέχρι και το καλοκαίρι κι από τότε οι εργαζόμενοι και σε αυτόν τον σταθμό αναμένουν την τελική λύση επανεκκίνησης του έργου για να βάλουν και πάλι μπροστά.

Ο σταθμός διαθέτει τέσσερα επίπεδα. Στο επίπεδο -1 βρίσκεται ο χώρος έκδοσης εισιτηρίων, με δύο εισόδους, μία από την οδό Παπαναστασίου και μία από την Κατσιμίδη. Στα επίπεδα -2 και -3 διαμορφώνονται μηχανολογικοί χώροι, ενώ στο επίπεδο -4, βρίσκεται η αποβάθρα.

Τα επίπεδα ενώνονται με συνολικά δώδεκα κυλιόμενες σκάλες. Οι σήραγγες βρίσκονται σε απόσταση 25 μέτρων από την επιφάνεια του εδάφους και η αποβάθρα έχει πλάτος 10 μέτρων.

Η διάνοιξη των σηράγγων πραγματοποιήθηκε στον συγκεκριμένο σταθμό το 2010, ενώ οι κυλιόμενες σκάλες άρχισαν να τοποθετούνται πέρυσι και οι εργασίες που υπολείπονταν ολοκληρώθηκαν το φετινό καλοκαίρι.

O σταθμός θα είναι ανοιχτός για τους επισκέπτες μέχρι και τις 14.00.

 

No comments yet.