Εκ περιτροπής απασχόληση στο Μετρό Θεσσαλονίκης

May 15th, 2015

Efsyn.gr, 15.05.2015

Του Νίκου Φωτόπουλου

Οι εργαζόμενοι νοιώθουν πλέον ότι το έργο έχει περιέλθει σε πλήρες αδιέξοδο
Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου φαίνεται να βιώνουν οι εργαζόμενοι στο αρχαιολογικό κομμάτι του Μετρό Θεσσαλονίκης, που ειδοποιήθηκαν ότι από τη Δευτέρα θα απασχολούνται μόνο μία ημέρα τη βδομάδα, δηλαδή περνούν σε καθεστώς  εκ περιτροπής απασχόλησης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου τους, Χάρη Κυπριανίδη, η Αττικό Μετρό έδωσε εντολή στον ανάδοχο να σφραγίσει το εργοτάξιο του σταθμού Συντριβάνι, στο οποίο συνεχίζονταν η ανασκαφή, καλύπτοντάς το με μεταλλική σχάρα. Επίσης, σε σχετική επιστολή που έλαβε ο ανάδοχος, του δίνεται το ελεύθερο να διαχειριστεί το προσωπικό με τις οικονομικές δυνατότητες που έχει, ενώ μόνη απαίτηση είναι η φύλαξη των εργοταξίων ως το τέλος Αυγούστου και οι δαπάνες για τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας. Υπενθυμίζεται ότι ο ανάδοχος είχε ενημερώσει την Αττικό Μετρό ότι «τα χρήματα για τα αρχαιολογικά επαρκούν ως τις 15 Μαΐου».

Η άσχημη εξέλιξη που για πολλούς προαναγγέλλει ταφόπλακα στο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης, έρχεται μερικές μέρες μετά την απόφαση για συγκρότηση τριμερούς επιτροπής υπό τον γενικό γραμματέα υποδομών, Γιώργο Δέδε, με αντικείμενο την εξεύρεση λύσης ώστε να μην αποχωρήσει ο ανάδοχος από το έργο και να προχωρήσουν οι εργασίες.

Έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις ωστόσο, οι εργαζόμενοι, που προς στιγμήν είδαν κάποιο «φως στο βάθος του τούνελ», νοιώθουν πλέον ότι το έργο έχει περιέλθει σε πλήρες αδιέξοδο και ύστερα από την εκ περιτροπής εργασία της… μιας ημέρας, θα αντικρίσουν κατάματα το εφιάλτη της ανεργίας.

No comments yet.